A helyes ételtársítás
2015 január 22. | Szerző: Borsika |
A helyes ételtársítás
aA étkezéseknél fontos betartanunk pár szabályt, hogy az emésztés megfelelő legyen, ne kövesse gyomorfájás, felfúvódás pl. az étkezéseinket.
Például gyümölcsöt az étkezések előtt fogyasszunk. Képzeljük azt , hogy a gyomor olyan, mint egy alagút, az alma a gyorsvonat, és mondjuk a főtt burgonya a személyvonat.
Ha nem tartjuk be a megfelelő követési távolságot, akkor az alma nem tud megfelelő gyorsasággal továbbhaladni,, mivel a főtt krumpli csak kisebb sebességgel tudja elhagyni a gyomrot. Az eredmény rossz közérzet.
Ha betartjuk a helyes sorrendet, akkor a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel és a salakanyagok is gyorsabban semmisülnek meg. Az eredmény a jó közérzeten kívül az ideális testsúlyra való visszatérés.
A sokak által kedvelt gyümölcsös joghurt is gondot okozhat így.
Az azonos emésztési idejű ételeket lehet együtt enni, gond nélkül.
Például a búzafűlé és dinnye egyforma haladási sebességgel rendelkezik:, 15-30 perc alatt hagyja el a gyomrot.
A citromnak,, a meggynek például 1-1.5 órára van ehhez szüksége.
Az édes gyümölcsöknek, pl. banánnak 4,viszont a csíráknak 3 óra is elég ehhez.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: