Infuenza elleni ill. megelőző javaslatok.
2012 október 5. | Szerző: Borsika |
Az állati fehérje elősegíti a vírusok gyors szaporodását a
szervezetben. Ezért az első torokkaparáskor javasolt a
hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, teljes mellőzését megkezdeni.
Fogyasztható: gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű gabonafélék, krumpli, hidegen préselt olajok
Folyadékból is többet vigyünk be a szervezetbe a szokottnál.
Az immunrendszer müködését serkenti pl. a nyersen fogyasztott
cékla, alma. sárgarépa, káposzta,a szőlő,a homoktövis bogyója.
A vöröshagymahéj tea megakadályozza a légúti gondokat.
Naponta 2-3x 1 kis gerezd fokhagyma jó immunerősítő.
A C-vitamin fogyasztása köztudottan előnyős gyulladásos betegségek
idején. Lehet ascorbinsav port venni a patikában,
naponta többször késhegynyit kell bevenni belőle, kevés szobahőmérsékletű
folyadékkal.
Igen jelentős C-vitamin bevitelt jelent a hideg vízben áztatott
csipkebogyó ital is. A csipkebogyó darabokból 1 evőkanálnyit kell este 1 liter hideg vízbe teni, másnap leszűrni, langyosítva a nap folyamán iszogatni. Lehet mézzel-citrommal inni
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: