Infuenza elleni ill. megelőző javaslatok.

Az állati fehérje  elősegíti a vírusok gyors szaporodását a

szervezetben. Ezért az első torokkaparáskor javasolt a

hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, teljes mellőzését megkezdeni.

Fogyasztható:  gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű  gabonafélék, krumpli, hidegen préselt olajok

Folyadékból is többet vigyünk be a szervezetbe a szokottnál.

Az immunrendszer  müködését serkenti  pl. a nyersen fogyasztott

cékla, alma. sárgarépa, káposzta,a szőlő,a homoktövis bogyója.

A vöröshagymahéj tea megakadályozza a  légúti  gondokat.

Naponta 2-3x 1 kis gerezd fokhagyma jó immunerősítő.

A  C-vitamin fogyasztása köztudottan előnyős gyulladásos betegségek

idején. Lehet ascorbinsav port venni a patikában,

naponta többször késhegynyit  kell bevenni belőle, kevés szobahőmérsékletű

folyadékkal.

Igen  jelentős  C-vitamin bevitelt jelent a hideg vízben áztatott

csipkebogyó ital is. A csipkebogyó darabokból 1 evőkanálnyit   kell  este 1 liter hideg vízbe teni, másnap leszűrni, langyosítva  a nap folyamán iszogatni. Lehet mézzel-citrommal inni

Tovább a blogra »