csírák a táplálkozásban
2012 október 17. | Szerző: Borsika |
Ahogy fogynak a természetes táplálékaink a tél közeledtével, úgy kapnak egyre jelentősebb szerepet a csírák, mint friss, bio élelmiszerek az étkezésünkben..
Lehet otthon, akár a konyhaasztalon is csíráztatni egy üvegben, vagy csíráztató tálkában, vagy vehetünk készen is, a hűtőbe téve, egy hétig is eláll.
A gyerekek táplálkozásában is fontos szerepe van, lehet vajas kenyérre tenni, a felvágott mellé egy evőkanálnyi mennyiséget- szoktatásképpen-,de finom salátába keverve is.
A külnböző csíráknak más az élettani hatása, pl. a lucerna az egyik legjelentősebb lúgosító hatású növényünk.
Igen finom, a gyerekek nagy kedvence a napraforgó csíra, amely jelentős vas-kalcium és magnézium tartalommal is bír. A másik sláger a vöröshere csíra, mely az összes nyomelemet tartalmazza, ízülei bántalmaknál is nagyon előnyös.
A búzafű élettani hatásait egyre többen ismerik, jótékonyan hat az egész szervezet müködésére, de erős méregtenítő hatása miatt áldott állapotban és szoptatás alatt nem ajánlom az alkalmazását.
A vöröshagyma csíra íze igen intenzív, keveset alkalmazzunk egyszerre belőle.
Természetes antibiotikum, valamint hatásos élősdi ölő hatású is. Candida kúránál is jó hatású.
Mindenképp javasolom a használatukat, mivel olcsók, vegyszermentesek és az élő enzimek, vitaminok, ásványi anyagok természetes forrásai.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: