A D vitamin szerepe

2012 október 20. | Szerző: |

A D vitamin szerepét egyre jobban felismerik a kutatók, az elmúlt 70 évben számos orvosi tanulmány jelent meg róla. Daganatos betegségek , immunhiány esetén
hasznosnak vélték úgy  magasvérnyomás,  mint  szív- és érrendszeri betegségek,  cukorbetegség és  immunbetegség, valamint szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, idegi problémák  esetén is. Kimutatták  például, hogy  vastagbélrák, prosztatarák,  mellrák,  petefészek rák esetében igen alacsony  a D vitamin  előfordulása a vérben.. .
D vitaminhoz elsősorban napozásnál jut hozzá a szervezet, érdemes naponta kb. 30 percet a napon tölteni, természetesen nem délben, a nyári forróságban..
70%-ban a napfény hatására alakul ki, körülbelül 30 %-ban táplálkozással tudunk természetes úton D vitaminhoz jutni.
A téli időszakban jó hatású a kvarcolás, természetesen itt is fontos a fokozatosság, a védőszemüveg használata és az egyéni érzékenység figyelembe vétele.
Lehet kapni különböző szintetikus D vitamin készítményeket is.
Az élelmiszerekben is található:például a halban, tejben, tojásban, valamint a csiperke gomba, a narancs és az élesztő is bőségesen tartalmaz D vitamint.
A téli hónapokban különösen figyeljünk arra, hogy   a fenti tanácsokat figyelembe véve alakítsuk ki táplálkozásunkat

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!