A csipkebogyó szedésének itt az ideje!
2012 november 3. | Szerző: Borsika |
Itt az ideje a csipkebogyó gyűjtésének, felhasználásának.
Magas antioxidáns tartalma ( pl. E, D, C és K vitaminban gazdag ) sok betegségtől véd meg minket, likopin is található bőségesen benne, ez bár. a paradicsomban is jelentős, de a csipkebogyóban levő könnyebben felszívódik.
Mozgásszervi gondoknál elősegíti az ízületi folyadék, a kollagén termelődését, így csökken a fájdalom, a duzzanat, gyorsabb a gyógyulás. Mivel a csipkebogyó immunrendszer -működést szabályzó hatású is, így nemcsak a tüneteket csökkenti.
A csipkebogyó magvai bél tisztító hatásúak, így csökken a vastagbélrák kockázata is.
A bőr állapota is javul, mivel esszenciális zsírsavakat is tartalmaz.
Elkészítése változatos, pl. egyik, kevésbé ismert felhasználási módja, amivel a legtöbb hatóanyaga megőrződik, a belőle készült nyers lekvár.1 dl tiszta, hideg vízbe beáztatunk este 1 evőkanál csipkehúst, reggel áttörjük szitán, édesítésként mehet bele 2 teáskanál agave szirup, vagy 2 teáskanál nyírfacukor, jégre téve 3 napig felhasználható, cukorbetegek , fogyókúrázók is fogyaszthatják
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: