A nyers táplálkozás előnyei
2012 november 30. | Szerző: Borsika |
A nyers táplálkozás előnyei
Egy ismerősöm írta magáról az alábbiakat:
59 éves vagyok, 44 éves korom óta sokízületi gyulladással, enyhe elhízással, 2 éve különböző testrészeimen ideg fájdalmakkal, zsibbadásokkal.. Éjjelente nem tudtam aludni, erős frontérzékenységem lett.
Ugyan vegetáriánus vagyok, de naponta ettem csokit, sajtot, szóval nem éltem. egészségesen Közben mindenféle lelki megpróbáltatást hozott az élet.
Ez év januárjában vettem egy nagy levegőt és a táplálkozásomat gyökeresen átalakítottam.
Az eredmény: 18 kiló lement rólam, a súlyom azóta ( 6 hónapja ) stagnál , naponta 2-3 alkalommal van székletem, a hajam ugyan teljesen ősz lett, az évek során, de azóta tele lett sötét szálakkal, a bőröm selymes lett, érdekes. Az ízületi és az idegfájdalmak a kúra eleje óta nem jelentkeztek
, a vérnyomásom 105-110 között mozog. A PH érték általában 7 körül mozog, a nyelvemen a lerakódásokból naponta kevesebb van., a körmeim fényesek, szóval a szervezetem visszajelzései alapján is jól vagyok.
A napi menüm:
Reggelente zöld turmix ivása, ez általában egy banán, vagy 2 alma és 10 deka zöldféle ( spenót, sóska, saláta ) és kis víz. Délelőtt pár szem aszalvány. Ebédre nyers fasírt és nyers zöldség reszelve, befűszerezve. Ez lehet még csíra is.
Délután 24 órás beáztatás után kis dió, mandula stb. Este saláta: cékla, alma, sárgarépa, kis olívaolajjal, citromlével. Természetesen ezeket évszakonként változtatva és ha megéhezek, ami elég ritkán fordul elő, akkor kis mennyiségben .
Arra figyelek, hogy az ételeim frissen elkészítettek legyenek, délelőttönként gyümölcsféléket, délután zöldféléket egyek, nem használok cukrot, tejterméket, lisztféléket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: