Batáta-csicsóka koktél

Jóízű koktélt készíthetünk csicsóka és batáta hozzáadásával akár turmixolva, kis vízzel, akár lényerő gép segítségével. Káros mellékhatása nincs.

Mindkettő fontos vitaminforrásunk, különösen így télen, valamint a cukorszintünk karbantartásában is fontos szerepet játszanak.A Batáta, illetve  édesburgonya a hajnalkafélék (Ipomacea) családjába tartozik. Nem

rokona  a csicsókának.

A gumószerűen megvastagodott húsos édesburgonya-gyökér béta-karotinban

gazdag élelmiszer.  Magas a C vitamin

tartalma is , 15-30 mg/100g. valamint1,5-2 g /100g

fehérje található benne. Fogyasztásának gyógyító szerepet tulajdonítanak a magas vérnyomásbetegség

kezelésében Növényi rost tartalma magas, ami véd a vastagbélrák kialakulása ellen. Magas

a szénhidrát, fehérje, A, B, C-vitamin tartalma Ideális tápláléka a

2-es típusú diabeteses betegeknek. Segít a vércukor szint alacsonyan tartásában. Gyakori fogyasztása

véd a cukorbetegség és az elhízás ellen. A fogyókúrázók ideális tápláléka.

Értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium,

szelén, réz és cink is található benne.Hetente 2-3 alkalommal fogyasszuk, főleg nyersen  az értékes tápanyagai miatt.

Tovább a blogra »