diéta édességekkel
2013 február 14. | Szerző: Borsika |
A nyers étkezésre átállást most csak a súlyunk kapcsán nézzük.
A diéta il. életmódváltás segítségével megszűnik a jojó effektus, tehát, általában sajnos a nehezen leadott kilóink a diéta végén nemhogy visszatérnek nagy bánatunkra, de pár kilóval ilyenkor ” gazdagabbak is leszünk”, a nyers ételekre való átállásnál viszont nem így van.
Tudom, nehéz megváltoztatni az étkezési szokásainkat, a környezetünk furcsán néz ránk, elnézően mosolyog, vagy aggódik
Először is a fogyás:
Általában minimum 15-20 kiló ” leszalad ” rólunk, ezután beáll az ideális súly és tartja magát, akár 1-2 év múlva is.
A táplálkozás kielégítő és változatos, mondják, hogy egyedül az ember az, aki megfőzi az ételeit és megissza a más lények kicsinyeinek készült tejet még felnőtt korában is.
A napi ételek között találunk nyers ” pizzát”, nyers ” töltött káposztát ” ill. süteményeket helyesen mondva nyerseményeket.
A csokiról sem kell lemondanunk, ill. a kenyérről, csak teljesen másképp kell megtanulnunk elkészíteni ezeket, mint megszoktuk és más összetevőkből. Jó a turmixgép, az aprító ill.jó ha a sütő hőfokát be tudjuk szabályozni, mivel 43 Celsius fok fölött már károsodnak az enzimek.
Az így elkészített az ételek lúgosítanak, élő enzimekben gazdagok , valamint bőséges vitamin ill. ásványi hatóanyaggal rendelkeznek.
Nem tartalmaznak glutént, hozzáadott cukrot, tejtermékeket, húst.
A pozítív hatások között találjuk a napi 2-3 alkalommal történő , könnyű, laza székletet is.
Egy napi minta étrend: reggel 2 dl langyos ( lehetőleg tisztított víz ) kis citromot belecsavarva. 10 órakor egy zöldségturmix, ami ( ha lehet minden vegyszermentesen ) áll 1-2 almából, vagy 1 banánból, maréknyi spenót ill. salátalevélből , kávéskanál ledarált lenmagból, kis vízből. Ebédre gyümölcssaláta ( ez ecet, cukor stb. hozzáadása nélküli ) például avokádó ( kihagyható ), kivi, banán, mandarin, de lehet alma, körte és idénygyümölcs kis dióval, amit előző este beáztattunk kis vízbe, hogy az enzimgátlók kioldódjanak belőle, az áztató vizet leöntve róla. Uzsonnára 2 dl zabtejszin, ill. kókusztej kis nyers kakaóval, agave sziruppal, de lehet gyümölcstea kis citrommal, mézzel. Vacsorára cékla, sárgarépa, zeller+ zöldje, olívaolaj, saláta kis citromlével, sóval. ( igény szerint ) Az étkezésünket csírákkal is tudjuk gazdagítani ill. elég sok internetes oldalon találhatóak különböző receptek és van már ételkiszállítás, étterem is, ami a ” nyersekkel ” törődik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: