az alma és a végbélrák
2013 április 8. | Szerző: Borsika |
Az almában található hatóanyagok a végbélrák sejtek 26 százalékát pusztították el a kísérletekben.
A vastagbélrák jelenleg a második vezető halálok a rákos megbetegedések közül nők esetében, férfiaknál pedig a harmadik. Az oligoszacharidok az elmúlt időszakban egyre több figyelemnek örvendenek általános egészségvédő élelmiszerként. Kutatások során megállapították, hogy támogatják a bélflóra egészségét, ellenőrzés alatt tartják a vércukorszintet és hatással vannak az immunrendszerre.
Sajnos a legtöbb kereskedelmi forgalomban levő alma lé gyakorlatilag nem tartalmaz pektint vagy aktív enzimeket és a nyers almával összehasonlítva körülbelül a gyógyhatású polifenolok 10 százaléka található meg bennük. A nyers gyümölcs természetesen ebben az esetben is sokkal egészségesebb, mint a feldolgozott változata.
Ez további bizonyítékkal szolgál az alma egészség megőrző és rákellenes hatására, még kis koncentráció esetén is.
Tehát akár megelőzésként is fogyasszunk naponta min. 1-2 szem almát, ha lehet, vegyszermenteset.Amennyiben lehetőségünk van rá, ültessünk pl. húsvéti rozmaring fajtájú almát, ez vegyszeres kezelést nem igényel, bő termést hoz és egész télen elálló almához jutunk általa.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: