csicsóka cukorbetegeknek is

2013 április 24. | Szerző: |

A csicsóka magas inulin , vitamin és ásványi anyag tartalmú, igénytelen növény, ami egész télen, még a hó alatt is terem.

Különösen a II-es típusú cukorbetegeknek hasznos segítség, mivel a hasnyálmirigyet megkímélve  juttatja táplálékhoz a szervezetünkben élő hasznos bélbaktériumokat is. Hasonló jó hatású a cikóriagyökér, vagy a gyermekláncfűgyökér, de a csicsóka inulin tartalma jóval nagyobb.

Sokoldalúan felhasználható, pl. nyersen lereszelve turmixba, vagy salátának, de alkalmazható krémleves ill. krumplipüré formájában is. Hetente 2-3 alkalommal mindenképp iktassuk be napi étkezésünkbe akár megelőzésként, akár a már kialakult betegség tüneteinek csökkentésére.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!