sárgarépa és prosztatarák
2013 április 28. | Szerző: Borsika |
Az A vitaminban gazdag ételek hasznos segítséget nyújtanak a rák elleni küzdelemben. Ilyen A vitaminban gazdag forrás a sárgarépa is.
A benne levő retinolsav csökkenti a ráksejt képességét arra, hogy megtámadja a környező, egészséges sejteket. Ennek következtében az A-vitamin fontos szerepet játszhat a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt.
A rosszindulatú prosztata ráksejtek őssejtjeiben bizonyos ikergének kikapcsolt állapotban vannak. Ha a retinolsav segítségével visszakapcsoljuk a megfelelő őssejteket, a rák kevésbé lesz agresszív. Amíg a prosztata rák nem töri át a mirigyet övező szívós tokot, addig a betegek nincsenek veszélyben és a gyógyulási esélyük csaknem 100%-os.
Régóta tudtuk, hogy a férfiak vérében jelenlévő alacsonyabb A-vitamin szint és a prosztatarák előfordulási gyakorisága között kapcsolat van, azonban nem ismertük ennek pontos mechanizmusát.
Fogyasszunk tehát minél több, természetes A-vitaminban gazdag ételt, hogy segítségével csökkenthessük a prosztatarák rizikóját!
A-vitaminban gazdag ételek a sárgarépán kívül: spenót , brokkoli, tök, saláta , cseresznye . Emellett a tojás is igen gazdag A-vitaminban. Az A-vitamin nem jól bírja a főzést és már néhány perc alatt elbomlik 120 fokon. Olajban, zsírokban jól oldódik, tehát érdemes nyersen, hidegen sajtolt olajban elkeverve fogyasztani. Az ember napi A-vitamin szükséglete 5000-10000 NE
Egyen sok sárgarépát!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: