eper enzimkímélő aszalása
2013 május 22. | Szerző: Borsika |
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, magas a C vitamin, a kálium és a kálcium tartalma, amellett remek fájdalomcsillapító hatású is.
A szezonja rövid, a a legtöbb eltevési módnál sajnos különböző vegyi anyagokat kell hozzátenni, a mélyhűtésnél pedig, mint a főzésnél a fontos enzimek is károsodnak, ill. megsemmisülnek, mint a vitaminok és az ásványi anyagok jó része.
A legkíméletesebb eltevési mód , ha az aszalógépet be lehet állítani 42 fokra, az epreket félbevágjuk és úgy helyezzük az aszalótálcákra, majd kb. 6 óra aszalás után szétterítjük egy száraz helyre hűlni őket, majd befőttes üvegekbe rakjuk és a tetőt az üvegekre rátéve, száraz helyen helyezzük el őket.
Ha kiveszünk pár szem epret a későbbiekben, gondosan helyezzük vissza a tetőt .
Felhasználás előtt célszerű pár órát áztatni, majd az áztatóvízzel együtt alkalmazzuk. Remek turmixot készíthetünk pár szemből, egy banánból és nyers spenótlevélből.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: