eper enzimkímélő aszalása

2013 május 22. | Szerző: |

Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, magas a C vitamin, a kálium és a kálcium tartalma, amellett remek fájdalomcsillapító hatású is.

A szezonja rövid, a a legtöbb eltevési módnál   sajnos különböző vegyi anyagokat kell hozzátenni, a mélyhűtésnél pedig, mint a főzésnél a fontos enzimek is károsodnak, ill. megsemmisülnek, mint a vitaminok és az ásványi anyagok jó része.

A legkíméletesebb eltevési mód , ha az aszalógépet be lehet állítani 42 fokra, az epreket félbevágjuk és úgy helyezzük az aszalótálcákra, majd kb. 6 óra aszalás után szétterítjük egy száraz helyre hűlni őket, majd befőttes üvegekbe  rakjuk  és a tetőt az üvegekre rátéve, száraz helyen helyezzük el őket.

Ha kiveszünk pár szem epret a későbbiekben, gondosan helyezzük vissza a tetőt .

Felhasználás előtt célszerű pár órát áztatni, majd az áztatóvízzel együtt alkalmazzuk. Remek turmixot készíthetünk pár szemből, egy banánból és nyers spenótlevélből.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!