A gyümölcsök királynője az alma

Az alma fogyasztása a régi korokig nyúlik vissza.  Hazánk is  híres volt a különböző és a betegségekkel szemben ellenálló fajtákról, pl. húsvéti rozmaring, bőralma…
Ezek általában egészen tavaszig kitartottak és aki csak almát evett, ott sem lépett fel hiánybetegség.
Almát mindig étkezések előtt kb. 1 órával érdemes enni, így nem okoz gondot.
Az alma egyaránt hasznos székrekedésnél és szorulásnál, szabályozza a bélműködést, tisztítja a

húgyutakat, és a tüdőket.
Az alma vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés esetén is hasznos.

– Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a

fehérje bomlástermékeiből származó savakat.

Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.

Másként hat az édes, és másként a savanyú alma.

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak akik érelmeszesedésben szenvednek,

vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, valamint l jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második

hónapban kellene almakúrát tartani.Ez azt jelenti, hogy ilyenkor  egy napig csak almát  lehet enni.

Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen

igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül.
Tovább a blogra »