a zeller és a csontritkulás
2013 szeptember 14. | Szerző: Borsika |
A zellerszár már a külseje alapján is a csontokhoz válik hasonlóvá. A népi gyógyászat megfigyelései alapján fogyasztása erősíti a csontvázat, sok kalcium is található benne. Naponta, főleg nyersen,a vegyszermentes termesztésű zellergumóból tegyünk például a gyerek uzsonnás táskájába, vagy vigyünk magunkkal a munkahelyünkre. A reggeli zöld turmixunknak pedig fontos összetevője akár a zellerszár, akár a zellergumó. ( ezt almával, banánnal, lenmaggal és kis vízzel egészítsük ki ). A zeller gyógyhatásait hosszan fel lehet sorolni: jó a vesékre, az emésztési panaszokra, étvágytalanságra, a cukorszint megfelelő értéken tartására, az idegi gondokra, a vért erősen lúgosítja, a hiperaktivitásra, a hörgők és a tüdő tisztítására, enyhe vízhajtó hatású, vérmérgezés esetén is hasznos, ugyanúgy, mint allergia, pikkelysömör és ekcéma esetén.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: