a zeller és a csontritkulás

2013 szeptember 14. | Szerző: |

A zellerszár   már  a külseje alapján is a csontokhoz válik hasonlóvá. A népi gyógyászat megfigyelései alapján fogyasztása erősíti a csontvázat, sok kalcium is található benne. Naponta, főleg nyersen,a  vegyszermentes termesztésű zellergumóból  tegyünk például a gyerek uzsonnás táskájába, vagy vigyünk magunkkal a munkahelyünkre. A reggeli zöld turmixunknak pedig fontos összetevője akár a zellerszár, akár a zellergumó. ( ezt almával, banánnal, lenmaggal és kis vízzel egészítsük ki ). A zeller gyógyhatásait hosszan fel lehet sorolni: jó a vesékre, az emésztési panaszokra, étvágytalanságra, a cukorszint megfelelő értéken tartására, az idegi gondokra, a vért erősen lúgosítja, a hiperaktivitásra, a hörgők és a tüdő tisztítására, enyhe vízhajtó hatású, vérmérgezés esetén is hasznos, ugyanúgy, mint allergia, pikkelysömör és ekcéma esetén.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!