a zöld kávé egészségre gyakorolt hatása
2013 október 9. | Szerző: Borsika |
A kávé nagy részét magas hőfokon pörkölik, így gyógyhatásának jelentős része is tönkremegy, valamint erősen permetezett, sokszor génmanipulált is.
A zöld kávé ezzel szemben a jótékony hatásokat megőrzi és így például a vércukorszintre is kedvezőleg hat.
A megfelelő vércukorszint alapvetően meghatározza életminőségünket és életkilátásainkra is jelentős hatással bír. A túl sok cukrot és szénhidrátot tartalmazó étrend felboríthatja a vércukorszint egyensúlyát. Ez a káros folyamat hosszútávon meggyengíti az immunrendszert, krónikus gyulladások kialakulásához vezethet, ami károsíthatja szerveinket, szöveteinket.
Az emelkedett vércukor a szénhidrát háztartás zavarát jelzi. Ennek során a májból és az izmokból glükóz jut a véráramba annak ellenére, hogy a vércukorszint emelkedett. Ennek jele a G6P enzim megnövekedett aktivitása.
A vércukorszint stabilizálásával nő a szervezet energiaszintje, javulnak a hormonális funkciók, a szervezet méregtelenítő funkciója felgyorsul és megkezdődhet az egészséges fogyás. A zöld kávébab más szuper táplálékkal, pl. kakaóval vagy fahéjjal történő együttes alkalmazása még jobb hatást eredményezhet. A kávé vízhajtó hatású, így fontos, hogy kávé fogyasztása esetén megfelelően hidratáljuk szervezetünket. A koffein tartalma ugyan olyan magas, mint a pörkölt kávéé, csészénként 50-60mg. Ezzel számolni kell mindenképpen annak, aki zöld kávéval kívánja testsúlyát csökkenteni
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: