hűtő-fütő ételek

2013 október 18. | Szerző: |

Hűtő hatással rendelkezik a görögdinnye, valamint például a fűszerek egy része, ezért a meleg országokban, mint India, előszeretettel alkalmaznak csípős növényeket, mint a chili paprika, ez hőt termel, ezáltal izzaszt és hűt.

A gyógyteák is hasznosak a nagy melegben, forrón elkortyolgatva őket.

A leveles zöldségek a bennük lévő magas víztartalom ( kb. 80-90 % ) következtében hűtenek.

Melegítő hatásúak a teljes kiőrlésű gabonák, nem véletlen, hogy a hideg évszakok beálltával előszeretettel fogyasztják őket, segít ilyenkor a bennük lévő magas szénhidrát tartalom.

Ilyenek például a barna rizs, a köles, a hajdina.

A gyömbér is a melegítő hatású.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!