hűtő-fütő ételek
2013 október 18. | Szerző: Borsika |
Hűtő hatással rendelkezik a görögdinnye, valamint például a fűszerek egy része, ezért a meleg országokban, mint India, előszeretettel alkalmaznak csípős növényeket, mint a chili paprika, ez hőt termel, ezáltal izzaszt és hűt.
A gyógyteák is hasznosak a nagy melegben, forrón elkortyolgatva őket.
A leveles zöldségek a bennük lévő magas víztartalom ( kb. 80-90 % ) következtében hűtenek.
Melegítő hatásúak a teljes kiőrlésű gabonák, nem véletlen, hogy a hideg évszakok beálltával előszeretettel fogyasztják őket, segít ilyenkor a bennük lévő magas szénhidrát tartalom.
Ilyenek például a barna rizs, a köles, a hajdina.
A gyömbér is a melegítő hatású.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: