Fogyasztó hatású ételek
2014 március 13. | Szerző: Borsika |
Fogyasztó hatású ételek azok elsősorban, amiknek az elfogyasztása több kalóriát igényel, mint amennyit a táplálkozással magához vesz az ember.
Ilyen például a fokhagyma. Azon kivül, hogy rengeteg hasznos ásványi anyagot,, vitamint tartalmaz és magas az antioxidáns tartalma, a jóllakottság érzését is kelti bennünk.Érdemes naponta alkalmazni az étkezések során, lehetőleg minél többet nyersen.
A mandula is fontos a fogyókúra során is, mivel bővelkedik az omega 3 , omega- 6 és omega- 9 telítetlen zsírsavakban, enyhén lúgosít, valamint magas a fehérje tartalma.Nassoláshoz is kitűnő. Bővelkedik rostokban, amik például az egészséges emésztéshez elengedhetetlenek.
A chili paprika fogyasztása is ajánlott, mivel a benne levő kapszicin segít az ételt hőenergiává alakítani.Étvágycsökkentő hatású is, így kevesebb kalóriára van szükségünk
.A mustár ( mag, vagy olaj ) az anyagcserét segít felgyorsítani, valamint bőségesen tartalmaz például B vitaminokat.
A méz is a fogyasztó hatású ételek közé sorolható, igaz, hogy magas a kalória tartalma, de egyrészt jóval egészségesebb, mint a fehér cukor, másrészt pedig a lerakódott zsírt segít eltávolítani.
A nyers, lehetőleg vegyszermentes spenót naponkénti fogyasztása is erősen ” besegít” a fogyókúrába. Magas a vitamin, az ásványi anyag, valamint a rosttartalma.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: