A gyógygombák hatása

2014 május 4. | Szerző: |

A gyógygombák alkalmazása

 

A gombákat, ha gyűjtjük a kirándulások során-ha nem értünk hozzá, ill. nincs gombaszakértő a társaságunkban- mindig vizsgáltassuk meg a nagyobb piacokon müködő gombaszakértőkkel.

A gombákat használjuk étkezésnél, pl. fasítot, lecsót, pörköltöt, rántott szeletet szoktak készíteni belőlük. Lehet külsőlegesen is alkalmazni őket bőrbetegségek esetén lemosás formájában. ( például a bükkfatapló jó vérzéscsillapító )

Hasznos, ha teát készítünk bizonyos fajtáiból, de az ehetőeket ( például: nagy őzlábgomba, téli fülőke, vagy májusi pereszke ) gombapor formájában is fogyaszthatjuk.

Hasznos segítők például a kötött izmok lazítására a vargánya gombák, a látászavarok enyhítésére pedig ajánlott az óriás pöffeteg gomba fogyasztása.

Általános immunerősítő hatású például a nyírfatapló ill. a bokrosgomba.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!