Jin-yang a táplálkozásban

2019 február 26. | Szerző: |

A kínaiak úgy tartják, hogy az egészség megőrzésében, a helyes testsúly kialakításában jelentős szerepe van a megfelelő arányú jin-yang típusú ételek fogyasztásának.

Például a nők nagy része a jin csoporthoz tartozik, jelentős részük túl súlyos, mivel főleg jin típusú ételeket fogyaszt.

Érdemes a helyes arányt kialakítani a táplálkozásban, tehát yang ételeket is enni.

Jang a szezámmag, az élesztő, a kakaó, a dió, a málna , a fokhagyma , a citrom, az alma, a sárgabarack, az őszibarack, a szilva, a szőlő, a zöldségek közül a burgonya, paprika, karfiol, brokkoli, cukkini, padlizsán, fejes saláta, fejes káposzta, gyömbérgumó, sárgarépa, fokhagyma, karalábé, vöröshagyma, hónapos retek, lila káposzta, zeller, spenót, kelkáposzta, póréhagyma, cékla.

Ezek mellett érdemes sok vizet és gyógyteát is inni.

A főt vegán ételek közül jó a tofu, a teljes kiőrlésű kenyér és a gabonák.

JIn ételek a fehér lisztek, a cukrok, ezeket érdemes csak minimális mennyiségben fogyasztani.A görögdinnye , szőlő , gránátalma, mandarin , datolya, padlizsán , zöldborsó torma , petrezselyem, paradicsom , földimogyoró , gomba kefir , só és ecet szintén csak mértékkel fogyasztható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!