Jin-yang a táplálkozásban
2019 február 26. | Szerző: Borsika |
A kínaiak úgy tartják, hogy az egészség megőrzésében, a helyes testsúly kialakításában jelentős szerepe van a megfelelő arányú jin-yang típusú ételek fogyasztásának.
Például a nők nagy része a jin csoporthoz tartozik, jelentős részük túl súlyos, mivel főleg jin típusú ételeket fogyaszt.
Érdemes a helyes arányt kialakítani a táplálkozásban, tehát yang ételeket is enni.
Jang a szezámmag, az élesztő, a kakaó, a dió, a málna , a fokhagyma , a citrom, az alma, a sárgabarack, az őszibarack, a szilva, a szőlő, a zöldségek közül a burgonya, paprika, karfiol, brokkoli, cukkini, padlizsán, fejes saláta, fejes káposzta, gyömbérgumó, sárgarépa, fokhagyma, karalábé, vöröshagyma, hónapos retek, lila káposzta, zeller, spenót, kelkáposzta, póréhagyma, cékla.
Ezek mellett érdemes sok vizet és gyógyteát is inni.
A főt vegán ételek közül jó a tofu, a teljes kiőrlésű kenyér és a gabonák.
JIn ételek a fehér lisztek, a cukrok, ezeket érdemes csak minimális mennyiségben fogyasztani.A görögdinnye , szőlő , gránátalma, mandarin , datolya, padlizsán , zöldborsó torma , petrezselyem, paradicsom , földimogyoró , gomba kefir , só és ecet szintén csak mértékkel fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: