Élet kenyér

2019 április 11. | Szerző: |

Az „ élet” kenyérke

Kizárólag nyers, élő búzacsírát tartalmaz, melynek rengeteg jó hatása van:

Keringési betegségek

  • Székrekedés
  • Rákmegelőzés
  • Memóriazavarok
  • Sebgyógyítás
  • Rákkezelés
  • Vérszegénység
  • Cukorbetegség
  • Gyulladáscsökkentés
  • Méregtelenítés
  • Rostpótlás

Már napokon belül kezdjük érezni jótékony hatását, érdemes bajlódni vele, vagy egy jobban ráérő családtagot megkérni erre, az olcsósága miatt is meggondolandó ( kb. 100Ft/ nap ) és bármit kenhetünk rá, vagy fogyaszthatunk mellé, pl. medvehagyma, vagy avokádó krémet, édesen pedig kis mézzel megkenve, almával remek reggeli. A receptben leírt menyiség egy főnek három napra elegendő.

A pontos recept: 500 g bio őszi búzát háromszoros mennyiségű tisztított vízbe beáztatunk egy 5 literes üvegben, aminek a szájára egy tiszta gézt teszünk, azt gumival rögzítjük. Másnap a gézen át kiöntjük a vizet, átöblítjük, lecsöpögtetjük, majd ferdén, fejjel lefelé elhelyezzük ( pl. a szárítóban, hogy le tudjon csepegni ), ezt reggel és este elvégezzük 3 napig. Ezután húsdarálón átdaráljuk az összeset ez kb. 20 perc elfoglaltság, majd benedvesített kézzel veknit formázunk belőle, vizes késsel kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és vagy aszalóba, vagy a gáztűzhely sűtő részébe helyezzük rácsra, mindkét esetben a legalacsonyabb fokozatra kapcsolunk, a sütő ajtaját kicsit nyitva hagyjuk ( ezt egy odatett fakanállal lehet megoldani ), vagy meleg idő esetén kitesszük a napra szúnyoghálóval felette . Az első két megoldásnál másfél óra múlva megfordítjuk, szintén másfél órára és kész is van a kenyerünk. Ha napon szárítjuk, akkor kicsit tovább tart.

Ezután az üres üveget elmossuk és újabb adag bio búzát teszünk bele és vízzel felöntjük. Így biztosítjuk, hogy folyamatosan legyen „ élet” kenyerünk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!