Gyomok a turmixba
2019 augusztus 1. | Szerző: Borsika |
Kerti „ gyomnövényeket” a zöld turmixba
Ha zöld turmixot készítünk és kertes házban élünk, ahol nem permetezünk, akkor ajánlom , hogy magunk válogassuk össze a zöld növényeket hozzá, a disznóparéjt nehogy kifelejtsük, mivel az egyik leggazdagab fehérjeforrás, az ajánlott napi mennyiségnél jóval több természetes aminosavat tartalmaz.
Ráadásul sokkal könnyebben hasznosul a szervezetben, mint az állati fehérje. Naponta egy maréknyit tegyünk a turmixunkba belőle.
A másik nagyon fontos összetevő a porcsinfű, ez a leggazdagabb omega 3 forrásunk. Most szintén található a természetben, ebből is tegyünk egy maréknyit az italunkba.
Mehet még egy kevés csalán is az italunkba, ezeket óvatosan, kesztyűvel szedjük le.
Magas a C-vitamin tartalma, remek immunerősítő, sok vasat és szelént is tartalmaz.
Kis áfonyával, vagy almával, őszibarackkal és tisztított vízzel a fenteket, ha összeturmixoljuk, akkor minden szükségeshez hozzájuttatjuk a szervezetünket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: