Nyers, élő ételek
2013 május 4. | Szerző: Borsika |
A nyers, élő ételek, így nyár elején különösen fontosak, mivel ezekből még kevés található a természetben, kiválóan helyettesíthetjük őket csírákkal. Víz kell, valamint egy tálka, amin apró lukak vannak, az alá pedig egy tányér. Naponta 2 alkalommal kell átöblíteni és növénytől függően 5-7 nap alatt kész a vegyszer-mentes , élő enzimekben gazdag vitamin és ásványi anyagokban bővelkedő ételünk. Tehetünk belőle a zöld turmixunkba is. Ha a napi táplálkozásunkban csak ennyit tudunk tenni az egészségünkért, máris sokkal jobb állapotba kerülünk tőle.
Az élő ételek fogyasztásának hatására a szervezet felfrissül, az immunrendszerünk is sokkal hatékonyabban tud működni, mivel nem kell az emésztésre annyi energiát fordítania. Ez különösen most, az allergia szezon beköszöntésével fontos.
Ha csak 2 hétig tudjuk az élő ételek kizárólagos fogyasztását végezni, az is sokkal hasznosabb, mintha különböző böjtöket végeznénk, valamint így állandóan biztosítva van a jóllakottság érzése is.
Amit tudunk ez idő alatt enni-inni: zöld turmix ( csírákkal, lenmaggal, gyümölccsel, esetleg cékla levelével, spenóttal, sóskával, salátával és kis vízzel elkészítve, aszalványok, magok 24 órára előre beáztatva kis vízben, gyümölcsök, zöldségek, kis olívaolajjal, kókuszzsírral lelocsolva.Édesítőnek a banán jó. Persze ilyenkor fokozottan ügyeljünk arra, hogy vegyszermenteseket vásároljunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: