Omega 3 olcsón, otthon elkészítve

2015 január 4. | Szerző: |

A  szervezetünknek a megfelelő menyiségben Omega 3- Omega 6 és Omega 9-re van szüksége. Omega 6 található a napraforgó olajban. Omega 9-et az olívaolaj fogyasztásával tudunk a szervezetünkbe juttatni.az  Omega 3-at általában a halolajból szerzik be. MIvel a porcsn levelében, a chia magban és a lenmagban található a  legmagasabb Omega 3 hatóanyag, így a vegetáriánusoknak is megoldott a  bevitel.

A legismertebb a halolajban levő Omega 3, de az emberi szervezetnek jobb a lenmagból pótolni a hiányt, mivel az idegrendszeri hiányosságokat ezzel tudjuk a legjobban megszüntetni, valamint gyulladásgátló hatása is jelentős. A lenmagot a legjobb csíráztatni a felhasználás előtt.

Lenmagcsírát érdemes otthon készíteni: egy fél bögre lenmagot egy bögre vízben áztassunk éjszaka, majd másnap leöntve a vizet róla, alaposan átöblítve a magokat egy ferdére állított befőttes üvegben, gézzel lefedve az edény száját ( azt gumival rögzíve ) kezdjük el a csíráztatást, naponta 4 alkalommal átöblítve a magokat. Két nap alatt kész a lenmagcsíránk, amit vagy magában, vagy ( langyos ) ételbe keverve  fogyaszthatunk.Gyerekeknek is adható naponta -kortól függően-egy teás ill. egy evőkanálnyi folyamatosan.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!