Batáta-csicsóka koktél

2013 január 28. | Szerző: |

Jóízű koktélt készíthetünk csicsóka és batáta hozzáadásával akár turmixolva, kis vízzel, akár lényerő gép segítségével. Káros mellékhatása nincs.

Mindkettő fontos vitaminforrásunk, különösen így télen, valamint a cukorszintünk karbantartásában is fontos szerepet játszanak.A Batáta, illetve  édesburgonya a hajnalkafélék (Ipomacea) családjába tartozik. Nem
rokona  a csicsókának.
A gumószerűen megvastagodott húsos édesburgonya-gyökér béta-karotinban
gazdag élelmiszer.  Magas a C vitamin
tartalma is , 15-30 mg/100g. valamint1,5-2 g /100g
fehérje található benne. Fogyasztásának gyógyító szerepet tulajdonítanak a magas vérnyomásbetegség
kezelésében Növényi rost tartalma magas, ami véd a vastagbélrák kialakulása ellen. Magas
a szénhidrát, fehérje, A, B, C-vitamin tartalma Ideális tápláléka a
2-es típusú diabeteses betegeknek. Segít a vércukor szint alacsonyan tartásában. Gyakori fogyasztása
véd a cukorbetegség és az elhízás ellen. A fogyókúrázók ideális tápláléka.
Értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium,
szelén, réz és cink is található benne.Hetente 2-3 alkalommal fogyasszuk, főleg nyersen  az értékes tápanyagai miatt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!